onsdag 22 december 2010

God Jul & Gott Nytt År!

Snart är ännu ett år till ända och det återstår bara att sammanfatta det som gått. Som alltid har året gått förbi i en rasande fart och det har innehållit massor av dans med många danskurser både under vår- och höstterminen. Extra roligt är det att vi har fått ytterligare en danslärare; Maria Luisa. Dessutom kändes det fantastiskt att äntligen få starta en nybörjarkurs i Bollywood under hösten med ett överraskande stort intresse.

I maj var det dags för årets upplaga av Stockholm Bellydance Festival, den elfte i ordningen. Det var ett glatt och förväntasfullt gäng som drog ner till huvudstaden. Mycket snack blev det om dans, dansöser/dansare och givetvis vår käre Tito. Festivalen som återigen överträffade sig själv med massor av spännande kurser och fantastiska shower. Har redan börjat räkna ner till nästa års festival.

Under påsken fick Anki en idé om en egen dansfestival här i Östersund och sagt och gjort. Tillsammans med undertecknad och Heléne skred vi till handling och den 11-12 juni var det så dags för en två-dagars festival fullspäckad med dans; orientalisk och afrikansk dans, ATS, salsa, merengue och bachata och bollywood. Så här i efterhand måste jag nog säga att det gick förväntan med många deltagare och ett fantastiskt gensvar från de lokala medierna.
Höstens terminsstart började lite turbulent med en vattenläcka som förstört vår danslokal på Reacting. Men efter två veckors försening fick vi äntligen sätta igång. Efter tolv veckors kurs var det dags att avrunda dem med vår traditionsenliga avslutning den 3 december. Som vi lyckades genomföra trots den numer riksbekanta vattenparasitens (som jag inte ens tänker ge mig på att försöka stava namnet på) härjningar bland oss ledare och deltagare. Kan bara konstatera att det inte är mycket som stoppar oss ;-)

När nu endast några dagar återstår av 2010 vill jag passa på att önska er alla en riktigt
God Jul & Gott Nytt År!
Mer information kommer snart om vårens kurser som startar vecka 7 och givetvis inleder vi som alltid terminen med en Prova-på-kväll den 10 februari på Reacting.

Bilden är hämtad från www.samirashuruk.com

1 kommentar:

Anki sa...

Vilket fantastiskt kul dansår vi har haft!

Tack för alla fina inlägg och ditt fina jobb med våra danskurser och inte minst festivalen Shake it Östersund.

Kram!